donderdag, september 28, 2006

slow food, even stilstaan bij voedsel

Advent2re cookin

Elke vrijdag van de advent mag je mee aan tafel schuiven. Op het menu staan eenvoudige recepten uit de wereldkeuken. En als de smaakpapillen geprikkeld zijn, komen de tongen los.

vrijdag 1 dec 2006 Afrika: is er genoeg voor iedereen?
vrijdag 8 dec 2006 Oost-Europa: honger dicht bij ons.
vrijdag 15 dec 2006 West-Europa: schuldeiser of schuldenaar?
vrijdag 23 dec 2006 Azië: meer verscheidenheid dan rijst en soja.
info at zuidnoord.be

maandag, september 25, 2006

vijftien meter marktstand in Heusden

Oxfam Wereldwinkels Heusden heeft sinds enkele jaren geen eigen winkelgebouw meer. En de basis van een Wereldwinkel is wel de winkelruimte, toch? Dat vinden de vrijwilligers van Wereldwinkel Heusden dus ook en dus hebben ze besloten om het volledige grondgebied van de gemeente Heusden vanaf nu als winkelruimte te beschouwen.

Zondag 24 september stonden ze op de opendeurdag van het Domherenpark in gezelschap van talloze andere standhouders. Een stand houden op een evenement of happening, dat doet elke lokale wereldwinkel wel eens. Maar niet zoals ze dat in Heusden doen. In het Domherenpark viel de wereldwinkelstand op omdat ze bijna even lang was als één zijde van het Domherenhuis, ruw geschat 15 meter! Daarmee waren ze de grootste en meest opvallende stand van het terrein.

Alhoewel, de meisjes en jongens van de Jeugdbond voor Natuur en Milieu deden ook hun best met de Fietsgenerator.

Zodra we beelden hebben van deze vijftien meter marktstand of zodra we andere boeiende weetjes hebben, zijn we weerom als een lopend vuurtje bij u terug.

lokale vlammen

Alles wat je hier even op wil vlammen, in woord en beeld, over je plaatselijke wereldwinkel, daarmee kan je hier terecht.

Straffe stoten, toffe sfeerbeelden, enorme prestaties, wereldverbeterenden wereldrecords en wat daar enigszins verband mee houdt, kan je hier in twee minuutjes kenbaar maken.

Hoe doe je dat: heel eenvoudig, klik bovenaan in de blauwe balk op het woord 'blogger'. Hierna krijg je een scherm waarbij je bovenaan rechts kan inloggen. Dat doe je met gebruikersnaam 'wereldwinkelier' en een heel bekend wachtwoord.

Je komt dan in een venster waarbij je een nieuwe post kan toevoegen. Dit venster is zo gemaakt dat je er zowel foto's, tekst, linken (en zelfs bepaalde formaten audio en filmpjes!) op kan zetten.

Iedereen die inlogt kan ook commentaar plaatsten bij de andere berichten.

Als het niet lukt, dan mag je ook mailen naar info at zuidnoord.be
Dan help ik met het vlammen van je lokale weetjes!
zuidnoord kalender kalender zuidnoord
´